DETALJI UŽASA NA VIRU: Obitelj došla na ljetovanje, dječaku je za nekoliko dana trebao biti rođendan

Foto: Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX, Pixabay

Tragedija koja se dogodila u ponedjeljak potresla je cijelu Hrvatsku. Dječak koji je za nekoliko dana trebao navršiti tri godine, utopio se u bazenu u jednoj kući na Viru. Policija se o svemu oglasila, piše Dnevnik.hr.

Prema zasad prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, da bi nakon kratkog vremena vlasnik kuće na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode.

Tako je utvrđeno da dijete u jednom trenu samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dijete iz bazena u besvjesnom stanju.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je preminulo, priopćeno je iz zadarske policije.

Obitelj kojoj se dogodila tragedija došla je na Vir na ljetovanje iz unutrašnjosti. Dječak je za nekoliko dana trebao proslaviti treći rođendan.“Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije”, rekao je načelnik Općine Vir Marin Radović za Zadarski.hr.

Kako je kazao, roditelji su bili u neposrednoj blizini, no očigledno samo trenutak bio je dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi.

“U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika”, ispričao je načelnik.

“Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije, nažalost bilo uspješno”, bio je potresen vlasnik apartmana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI