DETALJ KOJI JE POTPUNO PREŠUĆEN! Tvrtku Miroslava Škore preuzeo jedan od najbogatijih Hrvata

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Iz M SAN Grupe i King ICT-a izvijestili su početkom tjedna da su postigli dogovor o preuzimanju IT tvrtke Omega software koja je odradila neke od najuspješnijih IT sustava poput e-visitora i e-fondova za digitalizaciju priljeva i provedbu projekata Eu.

“Omega software smo prepoznali kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata”, rekao je vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić dodajući da najveću vrijednost u preuzimanju Omega softwarea vidi u preko 130 iskusnih eksperata i mladih talenata sa značajnim poslovnim referencama.

Tvrtka u kojoj je suvlasnički udio imao Miroslav Škoro koji je nedavno izašao iz vlasništva iste nastavlja djelovati na tržištu kao samostalni poslovni subjekt te će nastaviti ispunjavati sve preuzete obveze prema klijentima, partnerima i poslovnoj zajednici, konstatira se u priopćenju u kojem nije otkrivena vrijednost transakcije.

u M San grupi bio je zaposlen bivši ministar obrane Damir Krstičević, a ove dvije kompanije nerijetko su jedna drugoj konkurirale na natječajima.

Inače je Matić porijeklom iz susjedne BiH,. Godinama je na vrhu ljestvica najbogatijih Hrvata, a njegova M San grupa godišnje ostvaruje više od milijardu kuna prihoda.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI