DERNEK U HERCEGOVINI ZAVRŠIO POKOLJEM! Pucnjevima iz kalašnjikova od osnivača HDZ-a 1990. i lokalni poduzetnik!

Foto: Facebook

Jutros oko 2 sata dva muškarca su smrtno stradala u pucnjavi u Gorici, dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni, doznaje portal Grude Online.

Na tradicionalnom seoskom derneku, koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići, muškarac je iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

U strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar, doznaje Hercegovina.info.

Do pokolja je došlo nakon svađe unutar kafića Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov’ te pucao po više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ozlijeđeno.

Stravičan događaj zbio se tijekom proslave svetog Stjepana. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, 50-godišnjak je pucao iz automatske puške i usmrtio dva muškarca, a dvojicu lakše i teže ranio.Svladali su ga mještani do dolaska policije. Pucnjava se navodno dogodila ispred jednog ugostiteljskog objekta, a svemu je prethodila svađa. Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama, potvrđeno je za Klix.ba.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe. Informaciju o smrti Velimira Bušića (60) potvrdio je aktualni predsjednik Devedesetke Ilija Cvitanović.

‘Dana 4. 8. 2022. godine oko 2 sata u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe, a 2 su ranjene, o kojem događaju je obavještena policija, koja je izašla na mjesto događaja gdje su zajedno s dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ubojstvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari’, potvrdila je za Hercegovina.info Petrunjela Matijević, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI