Davor Huić: Jako smo zadovoljni rezultatom, imat ćemo parlamentarni status i zastupnički klub

Darko Tomas/Cropix

Osnivač Udruge Lipe Davor Huić koji je na listi koalicije Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus komentirao je prve neslužbene rezultate koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo.

“Jako smo zadovolji. Po izlaznim anketama imamo tri mjesta u parlamentu, svaka od tri stranke koje su sastavnice naše koalicije po jedno i to u I. (Stranka s imenom i prezimenom), VII. (Fokus) i X. (Pametno) izbornoj jedinici. Mi smo jako zadovoljni rezultatom koji našoj koaliciji daje parlamentarni status i zastupnički klub. To je neka baza na kojoj se može raditi”, kaže Huić.

Ističe i da je za sada obrađen mali broj biračkih mjesta tako da će se rezultat zasigurno mijenjati.

“Prvi rezultati DIP-a su na malom uzorku i nereprezentativni su. Prvo dolaze manje izborne jedinice koje se brže izbroje i to su uglavnom ruralni krajevi, a dijelovi u kojima smo mi jači još nisu obrađeni. HDZ sad ima više nego što je dobio po izlaznim anketama tako da će taj broj padati, a mi ćemo rasti, kao i druge stranke u većim biračkim mjestima. Vjerujem da ćemo na kraju imati ta tri mandata kako su pokazale izlazne ankete”, istaknuo je Huić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI