DAS IST SEHR GUT: Poznato je koliku mirovinu će imati Angela Merkel, nije čudo što joj posao neće nedostajati

Njemačka kancelarka Angela Merkel na jesen se povlači iz političkog života i odlazi u zasluženu mirovinu.

Nedavno je izjavila kako joj politika neće nedostajati, a jedan od razloga zašto neće žaliti za kancelarskom funkcijom mogla biti upravo njena mirovina.

Kako pokazuje izračun njemačke udruge poreznih obveznika, Merkel će primati mirovinu u iznosu od čak 15 tisuća eura.


Mirovina je izračunata na temelju plaća koje je primala kao zastupnica u saveznom parlamentu, savezna ministrica i kancelarka.

Kao svi bivši kancelari i predsjednici države, Merkel će imati pravo na službeni ured.
Država će joj, uz to, plaćati i tajnika ureda, dvoje asistenata, daktilografa i vozača.
Podsjetimo, šezdesetsedmogodišnja Merkel povlači se iz politike nakon parlamentarnih izbora u rujnu.Dužnost kancelarke Njemačke obavljala je sve od 2005. godine, a 2018. se povukla s čelnog mjesta Kršćansko demokratske unije (CDU) i objavila da se neće natjecati za peti kancelarski mandat.

Nedavno je izjavila kako se prvo planira dobro odmoriti.

“Za to nisam imala vremena u 16 godina na dužnosti kancelarke. I onda ću možda pokušati nešto čitati, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću vidjeti”, rekla je Merkel.

Smatra kako joj neće nedostajati vrijeme u kojem je stalno donosila odluke. Dodaje kako će joj ostati navika i da će neprestance vrtjeti misli što sve mora učiniti.

“A onda ću se vrlo brzo sjetiti da to sada radi netko drugi. I mislim da će mi se to biti jako drago”, zaključila je Merkel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI