Dario Kordić držao predavanje o Bogu, studenti mu vikali da je ratni zločinac

screenshot

Skup je pokrenuo don Damir Stojić, no pred kraj njegova govora nekoliko studenata je u dvorani izazvalo pomutnju uz povike da je on ratni zločinac.

Dario Kordić, bivši haški zatvorenik osuđen  za pokolj u Ahmićima u utorak je u zagrebačkom Studentskom domu Stjepan Radić držao predavanje o vjeri i Bogu, no skupina studenata prekinula je predavanje i razvila transparent vičući ‘ratni zločinac’

Skup je pokrenuo don Damir Stojić, no pred kraj njegova govora nekoliko studenata je u dvorani izazvalo pomutnju uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je oduzet te su brzo pobjegli.

“Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome nitko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro 9 godina u sobici, a u ruci jedino što sam imao je bila krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale ” ispričao je Dario Kordić svoje svjedočanstvo, prenose 24 sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI