Dario Hrebak: Dobro je da razgovaramo o svim onim problemima s kojima ćemo se suočiti

Foto: CRopix

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je u utorak uoči sastanka s Plenkovićem i partnerima koji mu daju potporu za sastav Vlade, da je dobro da se sastaju uoči konstituiranja Sabora kako bi razgovarali o svim problemima s kojima će se suočiti, a poručio je i kako je njihova većina čvrsta.

“Očekuje nas burna jesen, određeni izazovi i stvari s kojima ćemo se morati suočiti. Mislim da je dobro da se nalazimo uoči konstituiranja sjednice Sabora i da doista razgovaramo o svim onim problemima s kojima ćemo se suočiti, ali isto tako i o nekim tehničkim detaljima vezanih za samo konstituiranje”, izjavio je Hrebak novinarima.

Dodao je da će 76 ruku u Saboru biti čvrsta većina te da bi takva i ostala moraju napraviti određene preduvjete – upoznati se i početi komunicirati.

“Mislim da je ovo pravi način da se počnemo dogovarati oko nekih stvari jer će biti izazov održavati većinu, ali uvjeren sam i optimističan da će to biti puno lakše, nego da imamo primjerice 86 ruku”, ocijenio je Hrebak.

Od današnjeg sastanka očekuje da će ih premijer Andrej Plenković upoznati s određenim detaljima vezanim za sastavljanje Vlade, ali ne zna hoće li to biti i imena potencijalnih ministara.Upitan hoće li pitati tko će platiti račun ručka u restoranu gdje se održava sastanak, s obzirom na to da se on zalaže da transparentnost, odgovorio je da je sve što se tiče transparentnosti dogovorio s Plenkovićem i da ide izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi.

“Do lokalnih izbora transparentnost će zaživjeti i moći ćemo vidjeti kako gradonačelnici, načelnici i župani troše novac, a sigurno ćemo vidjeti i koliko je koštao ovaj ručak danas. Neće biti nikakav problem”, poručio je Hrebak.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI