Đapić traži zakon o zabrani veličanja jugokomunističkog režima

screenshot, youtube

Povodom zbivanja na skupu antifašista u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ priopćenjem je reagirala stranka DESNO na čelu s predsjednikom Antom Đapićem te traže trenutno očitovanje Državnog odvjetništva RH-a (DORH-a).

Njihovu reakciju na navedeni skup prenosimo u cijelosti: 

“Tražimo trenutno javno očitovanje DORH-a, što su poduzeli i jesu li uhitili antifašista Dedića koji se pred TV kamerama na anfifašističkom skupu u Lisinskom pohvalio ubojstvom zarobljenog njemačkog vojnika. Tražimo također da se odmah pristupi procesuiranju organizatora toga sramnog skupa zbog nezakonitog veličanja zločinačkog režima, zbog poticanja veličanja i javne promocije ubijanja i ratnih zločina i pokretanja postupka protiv huškačkih, zločinačkih i sramotnih poruka koje su izgovorili Habulin u Bleiburgu i Fumić na Petrovoj Gori.

Od državne vlasti, ali i od svih sudionika političkih i javnih procesa u zemlji zahtijevamo hitno osmišljavanje i ozakonjivanje trajne zabrane veličanja zločinačkog jugokomunističkog režima, te hitno ozakonjivanje oduzimanja otete imovine koju su ubojice i zločinci dobili kao nagradu za zločinstva, naplatu svega što su uživali i oni i njihovi nasljednici do danas, jer se jedino uz žestoko kažnjavanje pojedinačnih ratnih zločina, na taj način može poslati poruka generacijama, da se zlo ne isplati. Nitko više u Hrvatskoj ne smije šutjeti na zastrašujuću eskalaciju mržnje, zločinstva i rušenja koja se godinama zahuktava iz antifašističkih i velikosrpskih struktura, pod izravnim pokroviteljstvom države. To mora odmah prestati i biti uništeno”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI