DANAS JE DAN OD ČAŠĆENJA, BELJAK SE OBRUŠIO I OKOMIO NA PREMIJERA! ‘Plenković laže, on je totalna nula

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je političke aktualnosti.

“Neovisnost pravosuđa samo je na papiru. Od prvog dana Hrvatske samostalnosti politika se petljala u pravosuđe. Sjetite se što je radio Vladimir Šeks tih godina. Svi su redom postajali privatni odvjetnici. U devedesetima smo odmah ušli u problem jer su najbolji odvjetnici bili super dominantni u Šeksovim izmišljenim kadrovima na svoji pozicijama. Situacija se u međuvrmeenu nije promijenila”, rekao je za šef HSS-a za N1.

Navodi da ima puno slučajeva gdje je imovina sudaca nesrazmjerna s njihovim primanjima.

“Kakvu bi oni htjeli zaštitu, u zadnjih trideset godina pokazali su sve samo ne to da su neovisni i čisti. Doživljavaju sudbinu ljutnje cijelog naroda i naravno da će tu i političari skupljati poene. Kakvi bi bili političari koji ne bi obećavali da to nećemo probati mijenjati. Da ne spominjem bildanje mišića na sirotinji. Svi ti primjeri su izrevoltirali hrvatsko društvo. Slučaj Filipa Zavadlava je primjer gdje je pravosuđe zakazalo. Zna se tko bira Glavnog državnog odvjetnika, Zlata Hrvoj Šipek može svoje mjesto zahvaliti HDZ-u”, kazao je.

Napao je premijera Andreja Plenkovića te rekao da stalno laže.



“On ima orkestriranu reklamu. Jedino je sručnjak u tome kako manipulirajti medijima i javnošću, u svemu ostalom je totalna nula. Laž i nula. Dobro je rekao Zoran Milanović da Plenković čeka bolje mejsto u Brusexellesu. Očekuje treći mandat kao premijer ako se prije ne makne nekud. Mislim da mu sve ovo skupa ide na živce. Premijerova plaća iznosi 3 i pol tisuće eura što je premalo i sramotno i nije za čuditi da gleda bolje radno mjesto”, rekao je Beljak.

Što se tiče aktualnog sata u Saboru, kaže da ga ne bi nikako ocijenio.

“Moj je prijedlog još prije godinu dana bio da se ignorira Plenkovića. Tamo ima dvoje, troje ljudi koji mu mogu parirati, uglavnom se radi o kolegicama, Dalija Orešković Katarina Peović. Plenković je Daliji Orešković napravio reklamu. To može napraviti Daliji i Katarini, s drugima može obrisati pod. Intelektualno i retorički mu mogu parirati Dalija Orešković i Katarina Peović. Neću licitirati imenima, ali naravno da bi Katarina Peović bila bolja premijerka od njega”, rekao je te je naveo da se on osobno u opoziciji ne osjeća dobro, a najbolje se osjeća kad donosi odluke i pod pozitivnim je adrenalinom.

Za kraj kaže da vidi potencijal koalicije na lijevom centru, ali pitanje je vide li ga i ostali.

“Radnička fronta i HSS su za ozbiljne dogovore. Jasan je recept, ako to netko ne razumije onda postoje tri opcije: da taj nema pojma o politici, da ima pojma, ali namjerno neće koalirati i da direktno radi za HDZ”, zaključio je Beljak.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI