DAN NAKON OLUJE Pupovac tvrdi: ’Poštovat ćemo stradanja i Hrvata i Srba’

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Vijeće srpske nacionalne manjine općine Biskupija u naselju Uzdolje organizira komemoraciju žrtvama Vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja.

Na komemoraciji će biti pročitana i trinaesta Izjava sjećanja SNV-a, a događanju će nazočiti i Milorad Pupovac, predsjednik Savjeta SNV-a.

Govor je održala i saborska zastupnica Anja Šimpraga koja je potom pozvala Pupovca da iskaže svoj stav.

Riječima “Poštovana rodbino i poštovani mještani ovog mjesta”, obratio se masi, “svi koji ste se okupili ovdje, dan poslije, gdje su se tada okupili svi oni koji su mučki, neljudski, počinili ova zlodjela”, rekao je Pupovac.

“Okupili smo se da se odupremo takvom ponašanju i mišljenju onih koji smatraju da su takvim djelovanjem učinili dobro”, dodao je.



“Svatko tko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, da se sloboda može graditi ostavljajući ovakvu situaciju nakon sebe, griješi, a onaj tko misli da se zaboravljanjem ovakvih događanja može postići sloboda, griješi još više”, tvrdi.

“Okupili smo se danas i okupljat ćemo se ubuduće da bismo čuli osudu ovog zločina, da bismo čuli da oni kojima je posao da utvrde tko je ovo počinio, učine ono što od njih zakon traži. Okupljat ćemo se ovdje s još jednim ciljem, a to je da ovi stradali ne budu povod za mržnju, ne budu povod ni za koju lošu misao o ljudima koje takvo mišljenje nisu zaslužili. Okupljat ćemo se poštujući stradanje koje su prošli Hrvati, ali i naši sunarodnjaci Srbi”, rekao je.

Istaknuo je i kako treba raditi na stvaranju društva u kojem će ljudi moći živjeti u miru i u kojoj će se okrenuti budućnosti, a ne svake godine otvarati rane.

Podsjetimo, u Uzdolju je u akciji Oluja 1995. nestalo osam građana, a za zločin do danas nitko nije odgovarao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI