DAN EUROPE OBILJEŽEN U ZAGREBU: Grlić Radman pokazao solidarnost s Ukrajinom

foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

U ponedjeljak je u Zagrebu, u WESPA Spacesu obilježen Dan Europe. Na obilježavanju je prisustvovao i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Mi znamo o čemu se radi, znamo kako trpe, znamo kako su ponosni, znamo kako su hrabri i znamo kako ne daju na vlastiti identitet“, rekao je o ratu u Ukrajini.

“Posjetili smo gradić Irpinj i Buču, koji su bez ikakvog razloga i povoda bombardirani, stambeni objekti su sravnjeni sa zemljom, civili ubijani i bačeni u masovnu grobnicu, njih četiri stotine”, istaknuo je o posjetu Ukrajini.

“Ovo što se danas događa u Moskvi nazivaju paradom pobjede…pobjeda nije parada, pobjeda nije stvar, pobjeda je mudrost i solidarnost međunarodne zajednice, pobjeda je kada vođe naroda posjećuju čuvara Europe“, rekao je veleposlanik Ukrajine Vasil Kirilič.

“Europa vam stoji na raspolaganju. Istraživanje, znanost i inovacije u središtu su strategije Unije za poticanje rasta i zapošljavanje”, istaknuo je voditelj ureda Europske komisije Ognian Zlatev mladima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI