DALMACIJA SE JAKO TRESLA! U Dicmu popucao zid kuće, procurila i audiosnimka u trenutku potresa

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/ilustracija

Poprilično jak potres u srijedu je u večernjim satima jako zatresao jug naše zemlje.

Najviše se osjetio na širem sinjskom području.

Iako još nema dojava o štetama društvenim medijima kruže slike i snimke popucalih zidova.

Na području u blizini epicentra bilo je popucalih fasada, ali i odrona zemlje. Portal  Dalmacija danas dobila je fotografiju iz Priblača na području Otoka Dalmatinskog na kojoj se vidi da je dio zida popucao i pao na krevet.

U Dicmu se dogodilo i nekoliko manjih potresa, zbog čega ima popucalih zidova koje provjeravaju vatrogasci. U jednoj su se kući zidovi i odvojili.

Osim toga, objavljena je snimka telefonskog razgovora koji je započet nekoliko sekundi prije potresa. Jedan sugovornik, piše Dalmacija danas, se nalazio u automobilu, a drugi u kući. Na snimci se čuje intenzivno micanje crjepova na krovu kuće.

Načelnik Dicma Petar Maretić večer je proveo na terenu s vatrogascima, prenosi Dnevnik.hr.

“Izlazimo na mjesta gdje se dogodila šteta i gledamo kakva je situacija, zasad nema većih šteta, oštećenja ima na nekim starijim kućama”, rekao je Maretić. “Nakon ovog velikog potresa bila su još tri manja”, dodao je i kazao da je najgore stanje u jednoj kući u Krušvaru, općina Dicmo, kojoj su “zidovi popucali i odvojili se”.

“Ljudi ondje žive, zamolili smo ih da se noćas negdje sklone, a ujutro ćemo angažirati statičare. Ostalo što smo vidjeli su manja oštećenja, i to na starijim kućama, novije su prošle dobro. Na terenu je stožer Civilne zaštite i DVD Sveti Jakov Dicmo, pozivam građane da nam jave ako su primijetili još neka oštećenja”, kazao je Maretić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI