DALIJA OREŠKOVIĆ O BEROŠU: ‘Čini mi se da se previše znoji za nekoga tko ima čistu savjest’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica stranke Centar Dalija Orešković za N1 komentirala je rekonstrukciju Vlade. Dotakla se i novog ministra graditeljstva Ivana Paladine te ministra zdravstva Vilija Beroša i njegova istupa u četvrtak.

“Čini mi se da se previše znoji za nekoga tko ima čistu savjest”, komentirala je Orešković istup ministra Vilija Beroša, koji je odbacio prozivke da je pogodovao tvrtki Cuspis Vinka Kojundžića, ustvrdivši da je apsolutno čist i da nikome nije dodjeljivao poslove.

Rekla je da su Plenkovićeve Vlade već nekoliko puta bile rekonstruirane, no očito rekonstruirano nije ništa.

Orešković vjeruje da Plenković ima problema s pronalaženjem kandidata koji bi zamijenili dosadašnje ministre, osobito sada kad su do kraja mandata Vladi ostale još dvije godine. “To bi značilo da netko ulazi u nečiju fotelju koja je već sada u percepciji javnosti stigmatizirana. Funkcija ministra je sama po sebi teška, osobito ako želite ostaviti nešto iza sebe po čemu će vas pamtiti.”

“Hoćete li kapital svog imena i prezimena dati na raspolaganje jednoj promašenoj priči?”, pita se saborska zastupnica.Što se tiče ministra Ivana Paladina, kaže da je on “već pokazao kako zna dobro iskoristiti informacije i funkciju kako bi sebi priskrbio određenu korist, stoga ga mandat u najvećem resoru ne opterećuje.” Navodi i da su ljudi na Baniji u kontejnerima, a naš ministar graditeljstva svoje nekretnine ne može ni pobrojati.

Rekla je da su glavni neprijatelj dobrobiti građana Splita, drugog najvećeg grada u zemlji, HDZ i njegovi koalicijski partneri.

“Ovdje je došlo do povrede ustavnog prava na lokalnu samoupravu, do grubog kršenja zakona o lokalnoj samoupravi i do interpretacije koja pokazuje moć i bahatost čiste sile kako bi se nauštrb legitimiteta i legaliteta izabrane vlasti ušićarili neki sitni poeni postavljanjem povjerenika”, prokomentirala je Dalija Orešković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI