DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI! S kim se Milanović sastaje? Evo što radi posljednjih tjedana

Foto: Cropix

Posljednjih nekoliko dana predsjednik Zoran Milanović ne silazi s naslovnica, sukobljava se s premijerom Plenkovićem, a na piku mu se našao i Nacionalni stožer čiji legitimitet propitkuje.

Oni koji od inauguracije pomno prate njegov rad i političko djelovanje mogli bi shodno tome steći dojam da se predsjednik probudio iz zimskog sna, jer je zapravo malo kome poznato što je on to radio posljednjih nekoliko mjeseci, posebice stoga što Milanovića ne prati stigma pretjeranog radoholičara, upravo suprotno.

Milanović se od početka mandata nastojao nametnuti kao predsjednik koji nije sklon kojekakvim protokolima i ceremonijama, što je potvrdio svojom inauguracijom. No, premda nije čovjek od velikih protokola i inauguracija, Milanović ipak u svojim odajama na Pantovčaku ponešto radi. Ako je suditi po njegovim posljednjim aktivnostima Milanović najradije od svega prima kojekakve organizacije i udruge, u zadnjih mjesec dana primio je dvadesetak osoba i organizacija.

Oni koji dobro poznaju Milanovićeve rutine pričaju kako se najradije susreće s predstavnicima udruga, te se uglavnom fokusirao na teme s pravnog spektra. Što se pak tiče službenih putovanja u posljednjih nekoliko tjedana skoknuo je nakratko do Crne Gore i Austrije, kavu je popio s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora, pa se uz ostalo sastao i sa osebujnim Ljubom Ćesićem Rojsem.

U Uredu predsjednika sastanak su imali i predstavnici Inicijative za snažno civilno društvo, a osim toga družio se Milanović i sa predstavnicima Američke gospodarske komore u našoj zemlji. Milanović se susreo i sa predstavnicima poljske tvrtke POL – MOT Holding S.A., a do njega su uspjeli stići i predstavnici Sindikata radnika u predškolskom obrazovanju. Tu je i udruga Prvi hrvatski redarstvenik, a do Pantovčaka su stigli i predstavnici platforme Možemo! s kojom je razgovarao o hitnoj obnovi Zagreba nakon što su mu oni predočili popise prikupljene za tu icijativu. I Hrvatski savez udruge stanara s Milanovićem se družio zbog obnove Zagreba.

Kada je riječ o obrazovanju, tu je temu načeo s predstavnicima Nezavisnong sindikata znanosti i visokog obrazovanja, primio je i Zajednicu saveza osoba s invaliditetom, Savez izviđača, hrvatske poduzetnike koji se bave vjetroenergijom, kao i predstavnike Hrvatske liječničke komore. Međutim, njegovi suradnici objašnjavaju kako Milanoviću nije do medija i pompe pa se zato svi ti susreti odvijaju bez predstavnika medija, daleko od očiju javnosti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI