ĐAKIĆ ZA PLENKOVIĆA, TOLUŠIĆ ZA KOVAČA Unutarstranački izbori u HDZ-u rastavili i stare prijatelje

Screenshot

Saborski zastupnik i šef HVIDRA-e Josip Đakić pojavio se na predstavljanju programa Andreja Plenkovića za novi mandat na čelu stranke u petak u muzeju Mimara u Zagrebu.

Đakić se dosad nije izjašnjavao o tome kome daje potporu, ali nakon skupa u Mimari očito je kako će biti na Plenkovićevoj strani. Šef HDZ-a koji se bori za još jedan mandat predstavio je program “Odvažno za Hrvatsku”.

S druge strane, saborski zastupnik i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je Đakićev virovitički kadar, otvoreno se svrstao u tim Plenkovićeva protukandidata Mira Kovača nazvan “Opcija za promjene”.

Tolušiću karijera zapečaćena?

Da se nešto događa u odnosima Đakića i Tolušića, dalo se naslutiti nakon izbijanja ministrove nekretninske afere i odlaska iz Vlade. Izvori bliski virovitičkom HDZ-u kažu kako je Tolušić Đakiću navodno zamjerio da ga nije dovoljno štitio tijekom afere.

No, u virovitičkom kraju priča se i kako je Đakić Tolušiću zamjerao poteze koji su doveli do nekretninske afere i njegova odlaska iz Vlade. Zasad ostaje nepoznanica na čijoj je strani župan Igor Andrović koji slovi kao Tolušićev kadar, a na čijoj gradonačelnik Ivica Kirin koji je Đakićev đak.



Ako Plenković pobijedi na unutarstranačkim izborima – a sve upućuje na takav scenarij – Tolušićeva politička karijera, koja ionako nije bila pretjerano obećavajuća, bit će definitivno zapečaćena, piše Danica.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI