Dačić tužio Hrvatsku Eurospkoj Uniji: ‘Obični falsifikatori, Tesla nije bio Hrvat’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpski  ministar vanjskih poslova Ivica Dačić uputio je prosvjednu notu Mariji Gabriel, europskoj povjerenici za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade zbog objave na stranici EU learning corner, javlja politika.rs Dačić je povjerenici pisao jer na navedenoj stranici piše da je Nikola Tesla “čuveni Hrvat”.

Dačić: Da je Tesla živio u Jugoslaviji, završio bi u Jasenovcu

“Ja sam više puta ponovio, da je Nikola Tesla živio u Jugoslaviji (tijekom Drugog svjetskog rata), završio bi u koncentracijskom logoru Jasenovac”, rekao je Dačić.

Ministar kulture: Sa žaljenjem konstatiram da se radi o već bezbroj puta ponavljanom falsifikatu

Na stranici ministarstva kulture i informiranja također su se osvrnuli na europsku prezentaciju.



“U vezi s informacijom da se na službenoj internet prezentaciji EU odnosno u tzv. ‘uglu za učenje’ nalazi podatak da je Nikola Tesla ‘čuveni Hrvat’, sa žaljenjem konstatiram da se radi o već bezbroj puta ponavljanom falsifikatu koji se uporno gura iz određenih krugova u Hrvatskoj s ciljem bestidnog svojatanja i kroatiziranja srpskog kulturnopovijesnog identiteta. Za posebno je žaljenje što je taj virus ušao i na službenu internet stranicu EU, organizacije koja se, bar deklarativno, zalaže za istinita povijesna stajališta i politiku razumijevanja i međusobnog uvažavanja država i naroda u Europi”, napisao je ministar kulture i informiranja Vladan Vukosavljević.

Dodao je i kako se da nada da će se institucije EU ispričati srpskoj javnosti te da će ta “neprimjerena greška” biti ispravljena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI