CURE DETALJI GROZNOG I JEZIVOG UBOJSTVA NA PAGU: Cifra koju je ubojica dobio za likvidaciju je astronomska

Foto: Zvonko Pavic/Cropix

Klupko strašnog ubojstv na Pagu i dalje se razmotava. Hrvatska, srpska i crnogorska policija provode istragu nakon ubojstva pripadnika mafijaškog škaljarskog klana Gorana Vlaovića iz Crne Gore. Ubojstvo je, prema prvim informacijama, naručio vođa kavačkog klana” Radoje Zvicer i za izvršenje izdvojio 50.000 eura, piše Kurir.

Ubojstvo je, podsjetimo, izvršio Duško Tanasković kojemu je u petak sudac istrage odredio mjesec dana istražnog zatvora. Obranu nije iznosio. “U lošem je stanju. Psihički je dosta loše. Ima on određenih zdravstvenih tegoba psihičke prirode tako da plus još ovaj događaj. Zato ni nije iznio obranu”, pojasnio je ranije njegov odvjetnik Vinko Gulišija.

Brutalna likvidacija na plaži Zrće na otoku Pagu dogodila se u četvrtak u jutarnjim satima. Ubrzo nakon ispaljenog metka, Tanasković je uhićen, a nadzorne kamere snimile su ubojstvo pa će snimke poslužiti kao dokaz tužiteljstvu.

Odmah nakon što je uhićen, Tanasković je policiji priznao da je za njim raspisana tjeralica Crne Gore i to zbog sumnje na ubojstvo Milića Minje Šakovića. Međutim, tvrdio je i da on nema veze s tim ubojstvom te da je tog dana bio u rodnom Kragujevcu jer je morao izvaditi dokumente, prenosi Blic.

Tanasković je, prilikom ubojstva, imao pomagača. Vjerojatno ga je čekao nedaleko od Noe. No, ubojica je napravio kobnu grešku. Želio se valjda uvjeriti je li likvidirao žrtvu, i to je bilo ključno da ga očevici ubojstva “markiraju” i zajedno sa zaštitarima odvedu točno u ruke policiji, piše Jutarnji list.



Očevici ubojstva koje je Hrvatsku smjestilo na kartu krvoločnih obračuna dvaju najjačih mafijaških klanova na prostoru jugoistočne Europe za Nedjeljni svjedoče da je Tanasković nekoliko trenutaka prije uhićenja pokušao razbiti mobitel udarajući njime o kamen.

U ratu crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Naime, na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije. Upozorava se kako ove skupine ne prezaju od likvidacija, pri čemu nisu isključene i kolateralne žrtve.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI