CURE DETALJI AFERE ‘ĆOSIĆEVE ULAZNICE’: Postoji popis ljudi koji su dobili sporne karte

hns

Krenuli su dijeliti otkaze

Hrvatska javnost ostala je u šoku nakon što je objavljena vijest da je Drago Ćosić, navodno, ilegalno prodavao ulaznice za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Istragom je utvrđeno da serijski brojevi na kratama odogovaraju onima koji su bili namijenjeni HRT-u. Ipak, s javne televizije kazali su kako nisu znali da je netko uopće zatražio četrdeset karata.

Ovo što se zbiva velika je sramota za našu televiziju. Ne možemo povjerovati da su naši kolege na crno preprodavali karte za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji koje su tražili i dobili u ime HRT-a, a da nikoga na HRT-u nisu obavijestili o tome da su na ime naše kuće dobili četrdeset skupih ulaznica”, očitovali su se s HRT-a kada su čuli da su Ćosić i Saša Dedić, navodno, pokušali na crno prodati karte.

Prva je reagirala FIFA, kada je 15. srpnja, u sjedište EBU-a poslala zahtjev za očitovanje o prodaji četiri VIP ulaznice za finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske. Navodno je jedna karta stajala 18.500 eura, a FIFA je karte blokirala te oni koji su ih i kupili, nebi mogli ući na stadion.

EBU je nakon toga obavijestio HRT, koji nije ni znao da posjeduje ulaznice te su, kako bi se o svemu očitovali, od EBU-a ztražili dokaze: presliku ulaznica s ruskog interneta, korespondenciju s FIFA-om i sve ostalo kako bi se mogli očitovati o slučaju.

Juroš dao otkaz



Istragu je istovremeno provodio i EBU, tražeći očitovanje kontakt osobe s HRT-a, iz čega se saznalo kako je sve karte u ime HRT-a preuzeo međunarodni koordinator Saša Dedić te ih je uručio Dragi Ćosiću. U pitanju su bile VIP ulaznice, po četiri za polufinale i finale i po šest karata za sve prijašnje utakmice. Ukupno četrdeset uaznica.

HRT je internom istragom utvrdio da nitko nije znao da je Dedić u ime Televizije naručio karte za Ćosića, ali se doznalo da je dvije karte od sportskog komnetatora dobio šef produkcije Sportskog programa Grgo Juroš, koji pak o tome nije izvijestio rukovodstvo HRT-a. Juroš je nakon toga, neslužbeno doznaje Jutarnji, na vlastiti zahtjev razriješen dužnosti producenta Sportskog programa.

Postoji popis osoba koje su dobile karte

Ćosić je u svom očitovanju kazao kako je karte dijelio prijateljima, ali da ih nije prodavao i da ne zna što su spomenuti prijatelji dalje napravili s njima. Popis njihovih imena dao je HRT-u, koji je proslijedio institucijama koje sada vode slučaj.

Neslužbeno se doznaje i da je Ćosić u svom očitovanju izjavio kako je zahtjev i dobivanje karata od FIFA-e i UEFA-e prilikom takvih velikih natjecanja. Navodno je pokrenut postupak raskida ugovora između HRT-a i Ćosića i Dedića. O tome odlučuje Radničko vijeće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI