ČUDO NEVIĐENO! Milanović pohvalio Butkovića i njegovo ministarstvo te naglasio kako rade ‘solidan posao’

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović bio je u utorak na Svečanoj sjednici riječkog Gradskoga vijeća u povodu Dana sv. Vida i Dana grada. Tom je prigodom poručio da Rijeka, ali i svi hrvatski gradovi trebaju iskoristiti svaki mogući euro iz europskih fondova.

Za Rijeku je rekao kako je kao grad “imala uspone i padove, ali ide naprijed i otvoren je hrvatski grad”.

Dotaknuo se prošlosti, odnosa s Mađarima, “Riječke krpice” te naglasio kako ne vidi “ništa zlo u u tome kada Mađari organiziraju izložbu o Mađarima na moru” jer je to danas drugačije jer je Rijeka hrvatski grad.

Naglasio je i da smo sada u EU te da smo u devet godina povukli 47 milijardi kuna više nego smo uplatili tj. pet milijardi kuna na godinu.

“Kada se makne novac koji ide u poljoprivredu, ustvari u socijalni fond, od kojeg nema nekog dinamičnog razvoja, ostaje par milijardi kuna na godinu koje Hrvatska dobiva više u odnosu na ono što plaća, a to je trećina zagrebačkog proračuna”, istaknuo je.



Ocijenio je da je to “ustvari strašno malo” s obzirom na to koliko dajemo, jer smo se odrekli dijela suvereniteta, kojeg smo, kako je rekao, prenijeli da bismo nešto više dobili.

“Moramo jako paziti da u toj kalkulaciji nešto ne zeznemo i da se opet ne izgubimo i da ne radimo za tuđe interese”, naglasio je.

Pohvalio je ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i resornog ministarstva “koji solidno radi svoj posao i iza kojega stoje neki od najvećih projekata, bez kojih bi cijela slika izgledala lošije”.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI