CRNOGORSKI PREMIJER NAJAVIO: ‘Spreman sam podnijeti ostavku’

Foto: Wikimedia Commons

Crnogorski premijer Dritan Abazović u četvrtak je izjavio kako je spreman podnijeti ostavku. Kazao je to za Televiziju Vijesti, a prenosi N1.

“Pošto moramo imati širi konsenzus oko deblokade pravosuđa i Ustavnog suda, idemo svi dati doprinos tome i reći, dobro idemo na nove izbore, rekonstrukciju vlade ili neki drugi model, ali da prije toga odradimo zajednički posao. Ako je to neki put, spreman sam podnijeti ostavku“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, kada je sastavljana 43. Vlada cilj je bio deblokada europskog puta.

“Ako ga uspijemo zajednički deblokirati, onda su sve opcije na stolu i one o kojoj su govorile Demokrati i neke druge opcije“, dodao je.

Pojasnio je da su njemu i stranci URA, koju predvodi, prihvatljive sve opcije koje podrazumijevaju da se najprije riješi situacija u vezi s deblokadom pravosuđa, a istaknuo je da priopćenje Demokrata nije doživio kao ultimatum.Na pitanje je li vrijeme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da radi ono što je Vlada predlagala.

“Crna Gora je umnogome drugačija od 30. kolovoza 2020. godine i svi procesi koji su se dogodili nisu se dogodili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osjećamo usamljeno u obrani građanske Crne Gore, to se često manifestira, ali najvažnije je da proces traje i nitko ga više ne može zaustaviti“, odgovorio je Abazović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI