CRNOGORSKI PREDSJEDNIK ZABRINUT: ‘Poseban rizik je naoružavanje na Balkanu’

Foto: Savo Prelevic/PIXSELL

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski susreli su se u utorak na Cetinju. Đukanović je tom prigodom izjavio da svako naoružavanje zabrinjava jer se pojačava osjećaj ugroženosti.

“Poseban rizik je naoružavanje na Balkanu. Generalno nas to brine. U ovom slučaju, riječ je o produženoj tendenciju naoružavanja Srbije iz zemalja koji se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Europe i NATO-a”, istaknuo je.

Pendarovski ne vidi Srbiju kao sigurnosnu prijetnju za Sjevernu Makedoniju, jer je njegova zemlja članica NATO-a.

“Nemamo procjenu da je Srbija za nas sigurnosna prijetnja”, kazao je te je dodao da svjedočimo užasnim zločinima i to treba predstavljati prekretnicu u odnosima Europske unije i regije.

Đukanović je rekao da “ono što se dešava u Ukrajini potiče iz istih događaja koje smo imali na zapadnom Balkanu i Crnoj Gori od 2015.”



“Imali smo 2016, kroz pokušaj državnog udara, pokušaj zaustavljanja Crne Gore da uđe u NATO. Crna Gora je svih ovih godina u ozbiljnim iskušenjima. Nisam siguran da smo imali blagovremeno upozorenje prema tim iskušenjima. Cilj je da se kotač historije vrati unatrag, u vrijeme Hladnog rata, i da Rusija ima pravo na opredjeljivanje budućnosti drugih država”, rekao je Đukanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI