ČOVJEK ZBOG KOJEG SE IŠLO NA IZBORE! ‘Milica i Aleksandra mi se ne javljaju, se** afera nije bila neukusna, imam nula afera’

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Split je dobio novog-starog gradonačelnika. Ivica Puljak u drugom je krugu uvjerljivo je osvojio novi mandat za gradonačelnika Splita, a stranka Centar ukupno 15 mandata u gradskom vijeću te im još jedna ruka nedostaje za formiranje većine u iduće tri godine.

Bojan Ivošević, čovjek koji je izazvao nove izbore u Splitu ponovno je izabran za dogradonačelnika Grada pod Marjanom. Komentirao je rezultate lokalnih izbora u Splitu, za Dnevnik Nove TV.

“Broj naših glasova je veći nego što je Andro Krstulović Opara dobio, legitimitet je nesporan. Onaj tko dovede u pitanje legitimitet izbora, dovodi u pitanje sve gradske vlasti grada Splita otkad se gradonačelnik bira na ovakav način “, kazao je Bojan Ivošević te dodao kako je jako mali broj glasova birača zapravo dobila suprotna strana, Centar je imao izlaznost na razini “najboljih rezultata u povijesti Splita, a oni su u potpunosti zakazali, odnosno njihovi birači očito nisu cijenili ono što su radili u proteklih godinu dana”.

Na pitanje kako planira kombinirati brigu za javni gradski interes i pravni postupak koji se vodi protiv njega, s obzirom na to da iza sebe ima tri afere, jednu optužnicu, odgovorio je kako kad dođe kući i pogleda se u ogledalo – ima nula afera.

“Ništa nisam napravio na štetu ovoga grada i građana i do zadnjeg dana ću se boriti za ovaj grad”, kazao je Ivošević.



Sam ne može kontrolirati narativ koji je prisutan u javnosti, rekao je novi-stari zamjenik gradonačelnika.

Se** afera, kako je ustvrdio, s njegove strane nije bila neukusna, žao mu je samo kolege Baričića koji je iskorišten na jedan podao način i smatra da se u toj kampanji dotaklo moralno dno.

Nada se da će njegov kolega što prije preći preko svega i nastaviti normalno sa životom.

Rekao je kako je već ranije prekinuo tu komunikaciju.

O ostavci Vice Mihanovića na mjesto predsjednika gradskog HDZ-a nije htio puno govoriti. Rekao je tek kako je ironično da ljudi koji su zazivali njihove ostavke i tražili da se oni maknu iz politike, dobili poruku od svojih birača koji su htjeli da oni odu.

Ivica Puljak sad pak pred sobom ima tri godine mandata i povratak u Banovinu.  “Sačekat ćemo službene rezultate. Mislim da ćemo do kraja tjedna preuzeti upravljanje Gradom, a vrlo skoro ćemo formirati gradsko vijeće. Ovih dana ćemo razgovarati s Mostom i SDP-om i njima ponuditi suradnju. Mislim da će do te suradnje i doći i mislim da ćemo se svi zajedno koncentrirati na dobrobit grada” , rekao je Puljak u razgovoru za RTL.

Otkrio je i koji su mu prioriteti u ove tri godine koliko će voditi grad do novih izbora.

“Nastavit ćemo projekte koje smo započeli. Gospodarit ćemo otpadom tako da će za tri godine Grad Split odvajati 50 posto otpada i biti primjer kako se gospodari otpadom. Popravit ćemo javni prijevoz, napraviti garaže i ostale prometnice, a onda ćemo napraviti vrtiće i škole. Na kraju ovog mandata od tri godine, sva djeca će imati mjesto u vrtiću u Gradu Splitu i razvijat ćemo GUP tako da planove za budući razvoj grada i ono što sam siguran da ćemo imati odličnu suradnju u Gradskom vijeću. Ne samo s većinom nego i sa svima ostalima. Mislim da je došlo jedno vrijeme da zaista postignemo konsenzus oko najvažnijih stvari u Gradu Splitu i da svi zajedno funkcioniramo. Oporba će kritizirati, kritika je uvijek dobrodošla, ali mislim da dolazi vrijeme jednog konsenzusa, ja bih rekao jedne blaže situacije u politici Grada Splita jer su tako građani odlučili na izborima”, kazao je Puljak.

O tome tko će biti  predsjednik gradskog vijeća nije još ništa mogao reći. Samo je potvrdio da će sjesti s partnerima MOST-om i SDP-om i da tu neće biti problema. SDP je pak već poručio a što je i službeno odlučio da ne želi nikakve funkcije ili bilo kakva kadroviranja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI