Čovjek koji će zamijeniti Vrdoljaka otvoreno: Sjedit ću u Vladi protiv koje sam bio

Davor Javorovic/PIXSELL

Sve "za dobrobit ove zemlje, za projekte, za nastavak reforme obrazovanja i za sprečavanje izbora koji ne bi donijeli ništa dobro"

Stjepan Čuraj, koji će u Saboru zamijeniti Ivana Vrdoljaka, u razgovoru za N1 rekao je da će poštivati sve odluke vodstva stranke.

“Kao član stranke već dugi niz godina poštivat ću odluke stranke”, rekao je.

Je li za njega prihvatljiv sporazum i savez HDZ-a i HNS-a?

“To je pitanje koje se vodilo zadnjih nekoliko dana. U sam sporazum i pregovore nisam uključen. Zna se da je jedan od naših glavnih uvjeta reforma obrazovanja i druge stvari koje će Hrvatsku učiniti boljom, a i svjesni smo bili da novi izbori nisu nešto što su građani htjeli”, kazao je Čuraj.

Je li se spreman odreći Vesne Pusić, Anke Mrak Taritaš i Gorana Beusa Richembergha, odnosno njihovih najpoznatijih lica?



“Ja mislim da nitko danas i mi smo imali argumentiranu raspravu i da nitko nije spreman odreći se nikoga. Statut je jasan da bi svaki član trebao poštivati odluke vodstva. Treba poštivati i njihove osobne stavove, ja se osobno ne bih nikoga odrekao”, rekao je Čuraj.

Niste htjeli ovu Vladu, ali ste sada spremni sjediti u njoj i biti ministri?

“Tako je. Za dobrobit ove zemlje, za projekte, za nastavak reforme obrazovanja i za sprečavanje izbora koji ne bi donijeli ništa dobro.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI