COVID POHARAO KBC RIJEKA: ‘Virus je u bolnicu stigao s pacijentom koji je na testiranju bio negativan, ali se nalazio u fazi inkubacije’

Izvor: KBC Rijeka

Mjere zaštite od koronavirusa sve su veće, od 4. listopada svi djelatnici u zdravstvenom sustavu moraju se cijepiti ili se testirati kako bi mogli raditi u bolnici, ali unatoč tome, koronavirus ušao je na odjel gastroenterologije riječkog KBC-a, piše Novi list.

Kako nadalje navode, zaraženo je dvije trećine pacijenata na tom odjelu, gdje uglavnom leže teški bolesnici s komorbiditetima, uključujući i pacijente s karcinomom. Oboljelih ima i među medicinskim osobljem, unatoč tome što su svi cijepljeni protiv koronavirusa. Također, većina pacijenata je cijepljena.

Iz uprave KBC-a potvrdili su da je virus stigao s pacijentom koji je bio negativan na testu, ali je zapravo bio zaražen i nalazio se u razdoblju inkubacije kad i testiranje može iznevjeriti. U bolnici se, tvrde u upravi, provode visoke mjere opreza, pa svi pacijenti prije hospitalizacije moraju obaviti PCR test, neovisno o tome jesu li cijepljeni ili ne.

“Utvrđeno je da je na Odjelu gastroenterologije 19 pacijenata zaraženo bolešću covid-19, zbog čega su pravovremeno preseljeni na COVID-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb. Nitko od tih bolesnika za sada nije razvio teži oblik covid-19”, naglasili su iz uprave KBC-a.

Dodali su kako su svi ti pacijenti prilikom prijema u KBC Rijeka imali negativan PCR test za covid-19.



Na odjelu je u vrijeme prodora koronavirusa bilo ukupno 27 bolesnika, ali je preostalih osam bolesnika, ističu, po izbijanju zaraze bilo negativno na PCR testiranju. Svi oni smješteni su u izolaciju uz potrebnu njegu i bit će ponovno testirani prije povratka na odjel.

Brzom reakcijom, ističu u KBC-u, uspješno su spriječena značajnija širenja infekcije unutar bolnice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI