ČOVIĆ PISAO ČLANOVIMA NJEMAČKOG BUNDESTAGA: Upozorio ih na glasovanje od deklaraciji!’ Ona je u funkciji dominacije nad Hrvatima’

Foto: Cropix

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović obratio se u subotu pismom njemačkome Bundestagu tvrdeći da je prijedlog deklaracije o BiH zloporabljen za potporu radikalnim bošnjačkim krugovima u BiH koji zagovaraju neustavna rješenja koja bi dovela do ostvarenja dominacije nad Hrvatima.

Prijedlog deklaracije koju su sačinili zastupnici vladajuće Semafor koalicije ovoga je tjedna upućen u parlamentarnu proceduru Bundestaga.

U njoj se podupire europski put BiH, a za prijetnje suverenitetu zemlje, blokade i podjele optužuju se vodeći srpski dužnosnik Milorad Dodik, ali i hrvatski Dragan Čović.

Čović je u pismu upućenom zastupnicima Bundestaga naveo kako se sadržajem deklaracije pogoduje ostvarenju bošnjačke dominacije nad Hrvatima.

„Prijedlog rezolucije postao je jedan u nizu instrumenata radikalnih krugova u Bosni i Hercegovini koji se zalažu za neustavna rješenja i dominaciju nad Hrvatima kao najmalobrojnijem od tri konstitutivna naroda, ali i manjinama poput Židova i Roma“, stoji u Čovićevu priopćenju.Čović koji je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dodao je da se hrvatska strana u BiH zauzima za izmjene Ustava i Izbornog zakona kako bi se provele odluke Europskoga suda za ljudska prava i Ustavnoga suda kako bi se svi građani, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest, mogli kandidirati za političke funkcije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI