ČOVIĆ O NOVOM KRUGU IZBORNE REFORME U BiH: ‘To je rezultat inicijative premijera Plenkovića. Federaciju BiH neki bi htjeli pretvoriti u bošnjačku ‘fildžan državicu”,

screenshot

U sljedećih deset dana organizirat će se još jedan krug razgovora o izbornoj reformi u BiH što je rezultat inicijative hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kako bi se pokušala izbjeći kriza nakon sljedećih izbora u BiH, rekao je Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Čović je rekao kako je razgovarao s europskim predstavnicima, ne navodeći o kojima je riječ, kako bi pripremili novi krug pregovora o izbornoj reformi u BiH čak iako su ovoga tjedna izbori raspisani za listopad ove godine, a čelnik vodeće SDA Bakir Izetbegović odbacio je mogućnost da takva inicijativa uspije.

“U idućih deset dana trebali bi se održati sastanci kako bi se još jednom pokušalo doći do promjene elemenata Izbornog zakona kako bi izbori imali svoj smisao i pravu demokratičnost”, istaknuo je Čović.

“Mislim da smo se do kraja razumjeli kakve poteze trebamo vući u BiH”, zaključio je Čović.

Izrazio je očekivanje da će se bošnjački političari opirati ovoj inicijativi smatrajući da mogu Federaciju BiH pretvoriti u bošnjačku “fildžan državicu”.Na kraju je Čović rekao da to ne treba ni bošnjačkom, ni hrvatskom ni srpskom narodu u BiH, a isto tako ni svim građanima BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI