ĆIPE HRVATSKOJ POKAZAO SLIKE, ‘DRAGANA, ŠUTJELA SI!’ Mlinarić bjesni i žestoko istupa: ‘Pitajte sumještane u Negoslavcima gdje su ovi ljudi’!

Foto: Saborska Tv

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe) u Hrvatskom saboru u srijedu govorio je o govoru kojeg je prošlog tjedna u saboru održala SDSS-ova zastupnica Dragana Jeckov u kojem se osvrnula na poruke mržnje koje su odaslane prema Srbima u Vinkovcima.

“Moram se osvrnuti na raspravu Jeckov koja je licemjerno donijela papir koji je kao nađen u Vinkovcima, privedeni su 14-godišnjaci, djeca, održala je srceparajuć govor. Rekla je da se treba ograditi od mrzitelja i tih poruka, došla je i poderala papir kao performans Pupovca 17.11. u Vukovaru. Nisam ju vidio za govornicom kada je 2. lipnja 2021. u Borovu naselju pretučen 13-godišnjak, istukao ga 30-godišnjak iz Borova sela, pripadnik Grobara. Zašto? Jer je mali zlikovac ustaša imao maskicu s kockicama u svojoj državi. Nisam vidio Jeckov da je došla za govornicu. Koju kaznu je dobio? Ne znamo. Prije 20 dana priveden hrvatski državljanin zbog govora mržnje u Slavoniji, pisao je na Facebooku prijeteće poruke na nacionalnoj osnovi. On je njezin sumještanin iz Negoslavaca. Je li to osudila? Nije. Nego da bi prikrili svoje stvari, dođe i nabija kompleks Hrvatima s jednim papirićem”, rekao je Mlinarić i za govornicom pročitao par imena te pokazao fotografije.

“Ti su ljudi 1991. odvedeni u selo Dragane Jeckov, Negoslavce, i do dana današnjeg nije pronađena niti koščica njihova, Dragana, kada volite mahati papirima, dao bih vam sve slike isprintane, to je mali dio branitelja koji su odvedeni, pitajte sumještane gdje su, a šutite 30 godina, a glumite zagovornicu prava. Pronalazimo ih svake dvije godine po smetlištima u Boboti ili kad im kosti izvire, nećete ni reći gdje su. Onda ste zaštitnica govora mržnje. Prvo počistite u svom selu, zapravo to je trebala počistiti policija, ali bojim se da ćemo se načekati da službe to odrade s ovom koalicijom na vlasti”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI