CHARLES JOŠ UVIJEK NEĆE DOBITI KRUNU? Vjerojatno će krunidba biti tek za godinu dana

Pixabay

Smrću kraljice Elizabete II., princ Charles postao je kralj Charles III. No, izgleda da će na krunidbu ipak morati malo pričekati.

Kako je rekla profesorica povijesti na engleskom sveučilištu Reading i autorica knjige “Young Elizabeth: The Making of the Queen” Kate Williams, za magazin People, “krunidba će najvjerojatnije biti za godinu dana”.

“Ceremonija krundibe obično se održava nakon godinu dana jer se smatra neprikladnim održavati ceremoniju odmah nakon nečije smrti. Dug je proces žalovanja”, istaknula je Williams.

Ranije se spekuliralo o tome kako će 73-godišnji Charles abdicirati i prepustiti krunu svom sinu, princu Williamu, nije baš izgledno da će se to zaista dogoditi.

“On je na to dugo čekao i siguran je da će to odraditi dobro. Ljudi govore da će Charles abdicirati zato što su William i Kate popularniji, ali to se neće dogoditi”, naglasila je profesorica.



Inače, abdikacija kad monarh dosegne određene godine vrlo je rijetka u Engleskoj. Zadnji put kad je netko abdicirao u Velikoj Britaniji, bilo je 11. prosinca 1936. kad je kralj Edward III. odstupio s dužnosti kako bi se oženio za razvedenu Amerikanku Wallis Simpson.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI