ĆESIĆ ROJS IMA KOMENTAR NA SVEČANOST UOČI OBLJETNICE OLUJE: ‘Kod Tuđmana se to nije moglo dogoditi’

foto HINA/ Mladen VOLARIĆ/ ml

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs za N1 je komentirao svečanost uoči Dana pobjede na koju nisu došla trojica ministara.

“A što se dogodilo pa nisu došli… Nikakva šteta. Uredno su bili pozvani, ispričali su se, poslali svoje izaslanike i što. Tomo Medved je moj prijatelj i nikad ga se neću odreći, ali meni nedostaju samo Franjo Tuđman i Gojko Šušak. Ne meni nego većini hrvatskog naroda”, poručio je general Rojs.

Negira da unutar Generalskog zbora postoje podjele između onih koji su skloniji predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te onih koji su skloniji predsjedniku RH Zorana Milanovića.

“Ne znam u ime koga general Lucić to govori, moj prijatelj, suborac i kolega. Ja sam zamjenik predsjednika Generalskog zbora, general Lucić nije ni u kakvim tijelima. Ne zna otkud mu ta informacija. Nema nikakvih podjela”, tvrdi general Rojs.

“Mi kao pravi profesionalni vojnici, sada umirovljeni, odazivamo se na sve pozive. Večeras nas je pozvao predsjednik svih Hrvata i vrhovni zapovjednik i mi smo se odazvali. Kakvi bi mi bili generali, bili bi jad od ljudi da se nismo odazvali na poziv vrhovnog zapovjednika. Isto tako sutra nas je pozvao predsjednik Vlade RH i predsjednik moje stranke HDZ-a i tri ministra, i odazvat ćemo se i sutra”, rekao je umirovljeni general Rojs.



Misli da Hrvatskoj treba novi Tuđman.

“Trebali smo biti zajedno i večeras svi. Da smo se tako dijelili u ratu, nikada mi danas ne bismo bili na Kninskoj tvrđavi, ne bismo oslobodili okupirani teritorij. Kod Tuđmana se to nije moglo dogoditi. Hrvatskoj treba čvrsta ruka, jedna osoba. Treba uvesti ili polupredsjednički ili predsjednički sustav”, poručio je general.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI