Čelnik platforme Možemo tvrdi da novaca za obnovu ima, ali da odlazi u privatne džepove

Čelnik platforme Možemo Tomislav Tomašević gostuje na Večernji TV.

U kojem slučaju biste podržali Zakon o obnovi?

“Ovisi o usvajanju amandmana. Ne očekujemo da će se svih 33 amandmana usvojiti. Bitne su nam stvari koje se tiču provedbe, koje rješavaju nepravdu i nelogičnosti i onemogućavaju korupciju”.

Zašto se ne bi primjenio zakon koji se primjenjivao kod obnove Dubrovnika?

“To morate pitati vladajuće. Nije nam jasno zašto se izmišlja topla voda. Ne radi se o zakonu iz neke druge zemlje, nego o modelu koji se u našoj zemlji pokazao uspješnim. O ljetnoj stanci – Mi smo imali radno ljeto. Iz Zagreba smo se micali samo kad smo imali sastanke u Dubrovniku oko problema koje su oni imali oko obnove. Čudim se da vladajući nisu kontaktirali Zavod i učinili isto”.



Mislite li da će sve biti transparentno? Je li sve delegirano kako bi se izbjegla transparentnost?

“Može biti da je razlog da ne bude transparetno, ali ono što je vjerojatnije je da ministri i gradonačelnik žele sačuvati moć. Brine li vas situacija? – Brine. I dalje mislim da smo bili u pravu da nismo trebali ići na ranije izbore jer bi imali Zakon već u lipnju. Ovako se bojim da će dosta objekata biti nesanirano i da će tako dočekati zimu.

Je li razlog što se još ništa ne događa to što nema još novaca? Jesu li pomaci mogući pred lokalne izbore? “Mislim da je vjerojatno da se odugovlačilo jer se čekalo da se osigura financijski okvir. Ali novaca zapravo ima samo odlazi u privatne džepove što se vidi i u slučaju Josipe Rimac”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI