ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE: Načelnik Uprave kriminalističke policije u kontaktu sa srbijanskim kolegama, apelirao i na medije

foto HINA/ TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ ua

Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac u srijedu je za N1 progovorio o suradnji sa srbijanskom policijom te o obdukciji pronađenog tijela u Dunavu.

“Ono što mogu potvrditi je da smo bili u kontaktu s kolegama iz Beograda i ono što sam vidio kroz medije je da se provlači priča da je pronađeno tijelo mladića, što je točno, i da se po preliminarnim nalazima na mjestu događaja i na tijelu može reći da bi se moglo raditi o nestalom Mateju. Sada se, da bismo bili sigurno u to, mora napraviti obdukcija koja će utvrditi točan uzrok smrti i DNK identifikacija koja će se izvršiti tijekom današnjem i sutrašnjeg dana, usporediti s uzorkom Matejevog oca pa ćemo biti u mogućnosti detaljnije i točnije izvještavati javnost”, kaže.

Rekao je i kako su cijelo vrijeme u kontaktu s Matejevim ocem, koji je rekao da će doći u Beograd.

“O svim detaljima ćemo, logično i prirodno, obavijestiti prvo njega, ovo sve što možemo reći je općenito, a njemu ćemo reći detalje koje ćemo saznati danas i sutra”.

S tamošnjom policijom Gerovac će se sastati kako bi raspravili što još trebaju poduzeti u srijedu i u četvrtak. Na pressici je dodao i kako će obdukcija vjerojatno biti obavljena sutra.Apelirao je i na medije:

“Imam apel, kao i uvijek, mislim da su čak i mediji, ovi mainstream, u konkretnom slučaju bili korektni. Međutim vijesti koje su se pojavljivale, koje su upućivale na to da je Matej možda bio ubijen, to molim da se ne radi. Srpska policija je korektno izvještavala medije i Matejevu obitelj i takve stvari ne pomažu jer se policija onda mora koncentrirati na te lažne vijesti”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI