ČEKA LI NAS ‘PROLJETNA’ REKONSTRUKCIJA VLADE? Spominje se odlazak čak sedam ministara

Foto:Twitter

U posljednje vrijeme brojne afere tresu Vladu i njene ministre, a mnogi se pitaju kada će i hoće li doći do rekonstrukcije Vlade. Posljednja afera vezana je uz ministricu regionalnog razvoja i EU fondova Natašu Tramišak i čini se da je to “kap koja je prelila čašu” premijeru Andreju Plenkoviću.

Naime, Tramišak se požalila da “prima prijetnje”, ali to nije željela prijaviti premijeru. Na to joj je Plenković odgovorio kako je sve “dosta bizarno”.

No, izvor iz vladajuće koalicije tvrdi da će oko 1. svibnja doći do šire rekonstrukcije Vlade, objavio je Jutarnji list. 

O tome se navodno počelo razmišljati već nakon uhićenja ministra graditeljstva Darka Horvata, a naročito nakon što je Uskok otvorio istrage protiv još dvojice članova Vlade – ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića.

Izvor iz HDZ-a ističe da će se rekonstrukcija dogoditi između Uskrsa (17. travnja) i Dana državnosti (30. svibnja) te da bi ona zahvatila Tramišak i ministre obuhvaćene istragama. No, nisu isključeni ni ‘pogubljeni’ članovi Vlade poput ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a prema istom izvoru ni fotelja ministra zdravstva Vilija Beroša nije sasvim sigurna.



Spekulira se da je u igri odlazak čak sedam ministara.

Najzanimljiviji je slučaj ministra obrane Marija Banožića koji dugo vremena odolijeva pritiscima predsjednika Zorana Milanovića, ali i percepciji javnosti da je za ovu poziciju nesposoban.

Kako ističe izvor iz HDZ-a, Banožić je strašno netalentiran i u stranci ga više ne podržava gotovo nitko. No, on je Plenkoviću potpuno lojalan, i prerano je govoriti o njegovoj smjeni. Kada bi se to dogodilo, nagađa se da bi na Banožićevo mjesto došao Tomo Medved kojeg i sam Milanović poštuje i uvažava, te bi ga Plenković tako “ušutkao” po pitanju kritika u resoru obrane.

Koalicijski partneri poput Radimira Čačića i Darka Hrebaka vjeruju da će do rekonstrukcije stvarno i doći. Izvor iz HDZ-a, koji je također uvjeren u proljetnu rekonstrukciju Vlade, naglašava da “ozbiljne konzultacije o toj temi u stranci još nisu počele”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI