Čeka ga 40 godina zatvora! Tin Šunjerga dobio je maksimalnu kaznu, odlučio je Vrhovni sud na temelju otegotnih okolnosti!

Luka Gerlanc/Cropix

Vrhovni je sud vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima. Posebno je kao otegotnim cijenjena velika količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnja bezobzirnost te njegovo ponašanje nakon zločina.

Vrhovni sud Republike Hrvatske priopćio je kako je presudom odbio žalbu optuženika Tina Šunjerge, a prihvatio je žalbu državnog odvjetnika protiv drugostupanjske presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojom je optuženiku bila smanjena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora s 40 na 35 godina. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim za dva teška ubojstva majke i oca. Optuženik je sada za ta dva kaznena djela osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 40 (četrdeset) godina, piše 24sata.

Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima. Posebno je kao otegotnim cijenjena velika količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnja bezobzirnost. Otegotnim je cijenjeno i optuženikovo ponašanje nakon počinjenja djela.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora 40 godina koja je u ovoj pravnoj situaciji maksimalna, ispuniti svrhu kažnjavanja.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI