CAPAK POTVRDIO DA ĆEMO SE CIJEPITI I TREĆOM DOZOM! Beroš poručio antivakserima: ‘Negiranje učinkovitosti cijepljenja vraća nas natrag’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Stožer civilne zaštite u petak je održao svoju konferenciju za novinare.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je kazao da je treću dozu cijepljenja uvelo osam zemalja Europe.

“Njemačka je najavila, ali primjena počinje tek početkom devetog mjeseca. Prema izvještaju ECDC-a 13 zemalja, uključujući i Hrvatsku, vodi diskusija o uvođenju”, kazao je Capak te potvrdio da će i Hrvatska odlučiti za primjenu treće doze.

“Neminovno idemo u treću dozu, ali ne znamo datum”, rekao je Capak.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da brojke oboljelih ponovno rastu te da najveći broj novozaraženih nije cijepljen. Objavio je podatak da od 117 bolesnika koji su sada na respiratoru u zadnjih 10 tjedana, 110 nije cijepljeno. Imao je i poruku za antivaksere.



“Dozvoljavam njihovu odluku da se ne cijepe, ali utjecati na druge i gajiti sumnju i negirati činjenicu vraća nas natrag i dozvoljava virusu da se širi. Negiranje učinkovitosti cijepljenja i mjera nije kažnjavanje znanosti, farmaceutske industrije, vlade, stožera, to je kažnjavanje nas samih, naših bližnjih, susjeda, svih građana ove zemlje. Krajnje je vrijeme da prekinemo taj začarani krug. To vas molim”, poručio im je Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI