Čak i u tami 2020. godine, Hrvatska sjaji kao destinacija

Novinar britanskog lista The Telegraph Chris Leadbeater napisao je zanimljiv osvrt iz karantene u kojoj se našao zbog činjenice da je Velika Britanija stavila Hrvatsku na crvenu listu. Zbog toga, naime, svi Britanci koji se vraćaju iz Hrvatske moraju provesti dva tjedna u samoizolaciji. Međutim, Leadbeater ističe da ni u izolaciji nije požalio odlazak u Hrvatsku.

Chris Leadbeater navodi kako kasno ljeto provodi u karanteni pa sarkastično dodaje kako se bori sam sa sobom u pokušaju da požali zbog svoje odluke da ljetuje u Hrvatskoj.

“Zapravo, zaboravite na prošlu rečenicu. Ne mogu pronaći ni trunku žaljenja”, navodi Leadbeater koji za Telegraph radi kao novinar i putopisac.

“Ne, nije mi žao. Upravo sam se vratio iz Hrvatske nakon predivnog tjedna odmora koji je itekako godio mojoj duši. Sve do ožujka ove godine zadnje četiri godine sam putovao iz Velike Britanije najmanje jednom mjesečno, najčešće po zadatku. Ovaj skoro polugodišnji prekid putovanja bio je najdulji period bez međunarodnih putovanja u mojoj karijeri. Iako, kad se gleda šira slika, pet mjeseci nije zauvijek, ipak sam zaboravio kakvu radost, a naročito energizirajući učinak donose promjene životnog scenarija. Hrvatska je krasna zemlja. Čak i u tami 2020. godine, Hrvatska sija kao destinacija”, navodi Leadbeater.

Novinar Telegrapha piše kako je pogriješio jer je godišnji odmor rezervirao prije dva tjedna, a onda je čekao dulje od tjedan dana kako bi izabrao konačnu destinaciju, a sve u nadi kako, ostavljajući odluku za zadnji trenutak, neće biti zahvaćen promjenama savjeta britanskog Ministarstva vanjskih poslova o (ne)dozvoljenosti putovanja u Hrvatsku, odnosno odlukom da će se morati samoizolirati kad se vrati iz Hrvatske, prenosi Index.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI