Čačić žestoko napao HNS, nazvao ih parazitima

screenshot

Dao i zanimljivu izjavu o Amsterdamskoj koaliciji

Varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić žestoko je prozvao bivšu stranku HNS.

Govoreći o današnjem posjetu premijera Andreja Plenkovića Varaždinu, rekao je da su takvi posjeti više kurtoaznog karaktera.

“Ovo je više da u grubo upoznamo premijera s nekakvim presjekom stanja gospodarstva ovdje. Postoji upozorenje da postoji ogroman dug države koji ona prema Županiji ne ispunjava, i dalje teku zatezne kamate za koje, sudeći po svemu, nitko ne odgovara. Jasno je da tu država gubi spor i da će te kamate platiti građani. Ako to Vlada ne riješi, kao što to do sada nije, riješit će sud, a štetu će platiti građani. Što se nas tiče, novac ćemo dobiti. To ne daje dobru sliku o Vladi”, rekao je Čačić za N1.

Dodao je da HNS podmeće noge gdje god stigne, ali da nije on koji tamo odlučuje.

“Svi znamo da je HNS parazit postojeće vlasti, pokušavaju smjestiti svoje ljude gdje mogu. Što se tiče Županije, nama pokušavaju nanijeti štetu gdje god mogu”, nastavio je.



Nakon što su izašli iz kluba Milana Bandića, hoće li Reformisti podržavati Vladu sve do idućih izbora?

“Mi ćemo, kao i do sada, za sve kvalitetne projekte i rješenja dati podršku, oni koji zaista to ne zaslužuju, a bilo ih je nekoliko. U ovom trenutku ne vidimo alternativu postojećoj vlasti, bez obzira na svu sporost. Na žalost, to je tako. Situacije kojima svjedočimo, kad Živi zid kao druga ili treća stranka pokušava o bilo čemu progovoriti plaši građane, ako su to alternative, u Hrvatskoj onda zaista neće ostati nitko. SDP nije stao na noge i suvislo progovorio o ni jednoj temi. Imate tu opcije, 36 stranaka u Amsterdamskoj koaliciji, koja se cijela poslagala da istarski župan uđe u Europski parlament. Kad mi sve zbrojimo, pristojni građani nemaju alternativu bez obzira na sporost Vlade”, rekao je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI