ČAČIĆ PONOVNO O DRONU I REKONSTRUKCIJI VLADE: ‘Prilično je malen bazen u koji premijer može zagrabiti kako bi našao nove ministre’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Šef Hrvatskih reformista Radimir Čačić za N1 je komentirao pad drona u Zagrebu.

“Jadna je zemlja kojoj su to glavne teme. Je li to poslano ovamo ili je palo jer je nestalo goriva, bilo bi dobro znati, ali nisam siguran da ćemo biti pametniji nakon rezultata ove istrage”, rekao je Čačić.

Na pitanje o potencijalnoj bombi u dronu, rekao je kako smo čuli da u takvim letjelicama postoji eksploziv koji bi trebao uništiti podatke za koje ne želite da dođu u ruke neprijatelju.

Na pitanje o tome što premijer Plenković misli o padu drona odgovorio je kako je “Plenković uvjeren, on smatra da je to letjelica koja nosi 40 kg eksploziva”.

“On vjeruje jer su mu to rekli. Neće se on baviti forenzikom eksploziva. Cijela priča je bila farsična. Glavni tajnik NATO-a je rekao da nije bilo tako. To samo pokazuje da on nema aktualne informacije i da nije tome dovoljno pažnje posvetio. Očito je da ozbiljna zemlja mora imati vlastitu protuzračnu obranu. I to ćemo i učiniti”, naglasio je Čačić.Osvrnuo se i na rekonstrukciju Vlade.

Rekao je da je “prilično malen bazen u koji premijer može zagrabiti kako bi našao nove ministre”.

“Marić je čovjek koji jako dobro obavlja svoj posao. Ali njegov posao je po definiciji defenzivan. Pazi, čuvaj, ne daj, procijeni… On je nadministar, svaki ministar financija je po definiciji nadministar. Ali njega proglasiti potpredsjednikom za gospodarstvo znači da nemaš potpredsjednika za gospodarstvo. Sreća je, naša najveća sreća, da za nas misli Europa koja ipak misli strateški pametno, uz sve propuste, generalno joj je jasno kud ide, da je 80 posto investicija u Hrvatskoj europski novac”, rekao je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI