ISCURILO NOVO IME ZA VRHOVNI SUD! Čačić otkrio o čemu se šuška: Spominjao Milanovića

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lokalni izbori su sve bliže, neki svoje pozicije žele zadržati a neki ih žele preuzeti, stranke izabiru najbolje kadrove, ili barem one za koje misle da su najbolji.

Jedan od onih koji svoju poziciju želi zadržati je i  aktualni župan Varaždinske županije Radimir Čačić. On na tom položaju i trenutnoj poziciji želi ostati i iduće četiri godine te je najavio svoju novu kandidaturu, pred svojim  stranačkim kolegama i vodstvom stranke Reformisti.

Kandidat za zamjenika je Robert Vugrin koji tu dužnost obnaša i u ovom mandatu.

Radimir Čačić gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao što očekuje od narednih lokalnih izbora.

Prije četiri godine u prvom krugu jedva ste ušli u drugi krug, bolji od Vas bio je Predrag Štromar. Što očekujete od ovih  nadolazećih izbora?



”Ovo jedva to ste bili vrlo ljubazni, ušao sam za 16 glasova razlike. Ne znam da je manja ikad razlika zabilježena. Stvari nisu komplicirane. tada je Štromar išao sa 6 stranaka i ja sam išao kao Radimir Čačić, reformist, stranku još tada nismo formirali. Moja ideja je bila potpuno jasna, moramo ući u drugi krug, u drugom krugu se ne sukobljavaju stranke ni ideologije, sukobljavaju se ljudi. Stvar je završila tako da je Štromar završio na broju glasova koje je imao, ja sam svoje udvostručio.

Je li možda bilo razgovora s HDZ-om, SDP-om da možda budete njihov kandidat?

”Bilo je naravno ozbiljnih ponuda u tom smislu, ali nikada nam to nije padalo na pamet i od prvog dana mandata izvršna vlast je u rukama reformista: župan, dožupani, sad je samo jedan u sljedećem mandatu. Mi želimo imati potpuno jasnu centrističku poziciju i želimo prema Zagrebu i prema regiji svoje glasove upotrebljavati po svojoj odluci u korist svojih građana nevezano s ideologijama”. Čačić je dodao da i s HDZ-om i SDP-om vrlo dobro surađuju. ”S HDZ-om imamo nepotpisanu koaliciju, a s SDP-om nepotpisanu projektnu suradnju”.

Čačić je također otkrio ono što cijela javnost već danima čeka, odnosi se naravno na Vrhovni sud i tko bi mogao preuzeti tu funkciju, jer izgledno je da Đuro Sessa odlazi s te funkcije i neće biti ponovno izabraan.

”Teme razgovoras HDZ-om su bile Petrinja, cjepiva i Vrhovni sud. Obzirom na današnji razgovor koji je bio predviđen na razini koalicije gdje predsjednik HDZ-a vodi sastanak, ujutro sam nazvao predsjednika države da vidim što on misli o toj cijeloj temi. Rekao mi je što misli i da namjerava predložiti jednu gospođu”.

Da li je to Zlata Đurđević? Čačić je na to dao potvrdan odgovor

”Da, da, vjerojatno. Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam na jednu činjenicu, da bez obzira na što i na koji način tko tumači, moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore. kaže Čačić.

Na pitanje zašto nije bio na sprovodu Milana Bandića, Čačić je istaknuo:

”Nisam ni smatrao da je potrebno da budem na sprovodu. Rekao sam što mislim rekao sam da sam uvijek bio fasicniran njegovom energijom, bilo je razloga da budem, ali i njegovom strasti za politikom. On zaista nije bio čovjek ideologije bez obzira što je potekao od SDP-a. Pamtit ću ga vrlo različito”, kaže aktualni varaždinski župan.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI