ČAČIĆ JE OSTAO POTPUNO ŠOKIRAN ODLASKOM MARIĆA! ‘Plenković je možda i uvrijeđen, a o novom ministru nemam pojma’

Foto: Screenshot N1

Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić komentirao je  ostavku ministra financija, Zdravka Marića.

Komentirajući Marićev odlazak, Čačić je rekao da je apsolutno zatečen. “Pretpostavljam da su svi zatečeni i iznenađeni. Možda je premijer uvrijeđen, ali to morate pitati njega”, rekao je Čačić za N1.

Čačić je rekao da je Plenković, tijekom Mostova zahtjeva za opozivom ministra Marića, iskoristio priliku da izbaci Most iz Vlade. “To nije imalo veze s Marićem, mogao je biti bilo koji drugi ministar”, rekao je Čačić.

Upitan za razloge odlaska ministra financija, Čačić je rekao da je razlog vjerojatno jako, jako dobra poslovna ponuda. “Marić je jedan od onih koji je bio kičma Vlade. Na njemu je svoju politiku i svoj dobar rezultat gradio Orešković, koji je bio administrativna Vlada i Marić je bio za to što je radio jako dobar. To ne znači da je sve što je radio bilo dobro, ne, bilo je tu svega. Ukupno je vodio dobro u situacijama koje su bile jako teške. Ono što je bilo loše, nije bio kriv on”, rekao je Čačić.

“Ima nekoliko velikih stvari na koje je Marić ispod površine utjecao”, rekao je Čačić.Govoreći o razlozima odlaska, Čačić je rekao da “sve može biti moguće”.

Marić će, rekao je Čačić, karijeru nastaviti “ili u nekoj kompaniji ili u nekakvim europskim institucijama”.

Upitan za Marićeva nasljednika Marka Primorca, Čačić je rekao: “Nemam pojma.” Doduše, rekao je da nije previše optimističan. “Sve govori da naša administracija funkcionira po nečemu što nije opći interes. Opći interes je da imaš ljude koji su dobri u tom poslu”, rekao je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI