BUTKOVIĆ VIDI SVJETLU BUDUĆNOST ZA HRVATSKU INFRASTRUKTURU! Milijuni će se uložiti u željeznice, ali i u unutarnje plovne puteve

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković iz Slavonskog Broda govorio je o planovima za infrastrukturna ulaganja u Hrvatskoj.

Kazao je kako će u idućih deset godina Hrvatska u željezničku infrastrukturu uložiti 3,5 milijarde eura. Dodao je da će još veća ulaganja biti u unutarnje plovne puteve.

Naglasio je i kako se nastavljaju investicije u luku Brod kroz izgradnju kapaciteta za smještaj pratećih službi.

Vrijednost te investicije je 20 milijuna kuna.

“Kontejneri su počeli kontinuirano dolaziti u Slavonski Brod koji je sada i u međunarodnim razmjerima upisan kao luka iskrcaja i ukrcaja. Ovdje je trenutno za otpremu i drvo iz Bosne i Hercegovine i Srbije. U pregovorima smo da se preko Luke Brod dopremaju i otpremaju kontejneri i iz južne Mađarske. Njima je bliže da po kontejnere dolaze ovdje nego da idu u Budimpeštu, gdje kontejneri stižu iz Antwerpena i Rotterdama”, istaknuo je ravnatelj Luke Brod Marijan Jurić.



U Luku Brod sada tjedno stiže 240 kontejnera, dok tereti dolaze ili odlaze cestom i željeznicom. Prema procjenama, Luka Brod bi riječnim putem bila dostupna 10 mjeseci u godini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI