BUTKOVIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: ‘Možemo mirno spavati, turistička sezona je jako dobra i ne treba se bojati jeseni’

Screenshot/N1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je kandidat za potpredsjednika Vlade i u četvrtak je saslušan na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora. Nakon što je odgovorio na pitanja zastupnika novinarima je izjavio kako “možemo mirno spavati i građani ne trebaju biti zabrinuti” za predstojeću jesen, objavio je N1.

Rekao je kako su rezultati Vlade i sve što su do sada napravili izvrsni i nastavljaju dalje u pripremi mjera, poreznog rasterećenja i čitavog niza stvari s kojima će Vlada izaći prije jeseni.

“Možemo mirno spavati. Turistička sezona je jako dobra, kao i financijski pokazatelji na autocestama i broj fiskaliziranih računa. Stvaramo zalihu da budemo otporni za jesen, tako da građani ne trebaju biti zabrinuti”, istaknuo je.

Butković nije htio otkriti koje mjere Vlada priprema za ublažavanje financijske krize, samo je rekao da su u pripremi.

“Budite bez brige, sve će biti na vrijeme”, rekao je ministar.Na upit o tome trebamo li se bojati jeseni, odgovorio je kako su oni “već oguglali na sve izazove i probleme i ne boje se ničega”.

“Kada bismo se bojali, onda ne bismo trebali ni obnašati te funkcije, tako da strahu nema mjesta”, naglasio je.

Butković je rekao i kako još nije sjeo s budućim ministrom financija Markom Primorcem, nego će to učiniti nakon što bude imenovan, kako bi vidio njegove zamisli.

Najavio je da će preuzeti Vladinu koordinaciju za gospodarstvo, a vjerojatno će u ponedjeljak tema biti gorivo.

Inače, očekuje se kako će se na zadnjoj sjednici Hrvatskog sabora prije ljetnog odmora koja se održava u petak, izglasati povjerenje Butkoviću na mjesto potpredsjednika Vlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI