Butković okrznuo Milanovića zbog poteza koji je sve iznenadio: ‘To je nezapamćeno što je napravio, i nije normalno’

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

U Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) danas je održana svečana akademija na kojoj je obilježen Dan HOK-a. U sklopu Akademije najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijelljena su najviša priznanja HOK-a “Zlatne ruke“.

Potom se medijima obratio potpredsjednik Vlade Oleg Butković.

Ministar kaže da ne zna puno više nego jučer te da će se  o temi HEP-a i cijena plina raspravljati na sjednici Vlade.

“Ono što se dogodilo će se utvrditi, ja nemam podatkaa u ovom trenutku. Ne mogu ništa reći jer ih nisam vidio, nisu mi dostavljeni. Sutra će nakon sjednice Vlade bit sve obješnjeno i rastumačeno”, kaže dodajući daće se sve znati nakon sutrašnje sjednice Vlade. “Nemam ja što obećati, premijer je naložio da se sve istraži. Ja neću tražiti ničiju ostavku, nisam tu da tražim ostavke, ja sam član Vlade. Oko ove situacije ne mogu reći jer ne znam tko je odgovoran”,  kaže Butković.

Na pitanje kako to izgleda kad on kao potpredsjednik Vlade za gospodarstvo kaže da nema pojma Butković odgovara: “Nemojte sad reći da potpredsjednik Vlade ništa ne zna, nešto malo znam i o tome što znam, to sam vam rekao.”



Na pitanja o VSOA-i, Butković kaže kako smo vidjeli  sve što je na Pantovčaku  Milanović izgovorio u utorak. “Neko rješenje će se naći, ali ta situacija nije dobra. Neko rješenje će se naći da služba funkionira, ali dok nemate čelnog čovjeka… Mislim da je Vlada predložila čovjeka koji je dobar kandidat, predsjednik se nije složio, pitajte ga zašto”.

“To je potez koji je nezapamćen. Svako od novinara ima pravo doći, pitati i znati. Zabraniti dolazak, to nije normalno”, kaže Butković o zabrani novinaru Jutarnjeg lista da dođe na press konferenciju na Pantovčak.

Upitan sprema li se on na novi mandat, odgovorio  je: “A to bi bio četvrti… Vidimo se.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI