BUTKOVIĆ MOŽE BITI MIRAN: Odgovorio ima li pobune u HDZ-u zbog rekonstrukcije Vlade! ‘Nemojte od mene tražiti da govorim o kolegama, svi smo došli da odemo’

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je nadolazeću rekonstrukciju Vlade koju je premijer Plenković i službeno najavio nakon sjednice Predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.

O imenima, tvrdi, nije bilo govora na  sastanku kojeg je vladajuća stranka održala u Karlovcu.

Oleg Butković kazao je, nakon sastanka vrha HDZ-a, da ni na užem predsjedništvu ni danas nisu govorili o konkretnim imenima u rekonstrukciji Vlade.

Po njemu bi cijela priča doista mogla biti gotova do Uskrsa, ali kako kaže, premijer Andrej Plenković će odlučiti. “Nemojte od mene tražiti da govorim o kolegama, da ih ocjenjujem, bilo što, jer sam dio Vlade. Mi smo tu svi na određeno vrijeme”, ističe Butković u Dnevniku Nov Dnevniku Nove Tv.

Butković tvrdi da ne zna za sastanak premijera i Ivana Anušića. Na novinarsku provokaciju bi li Anušić mogao biti “oporbeni lider unutar HDZ-a”, Butković odmahuje rukom i kaže da je “HDZ jedinstven”.



Po njemu, “nema disonantnih tonova niti itko predvodi bilo kakvu oporbu”. Barem on, ističe, to ne vidi.

Osvrnuo se i na Natašu Tramišak, rekavši da je po njemu trebala reći premijeru za prijetnje. “Razumijem i njezino razmišljanje. U svim tim problemima, u kojima se i premijer našao, možda je smatrala da ga time opterećuje”, smatra Butković.

Osvrnuo se i na izjavu ministra Tomislava Ćorića koji je rekao da je “dosta toga učinio”. Ne misli da je time najavio svoj odlazak. “Jutros sam ga slučajno sreo. Nije mi rekao da odlazi ni da ima takve namjere”, rekao je Butković.

Bi li mu bilo žao da Ćorić ode iz Vlade, Butković odgovara da je s njim dobar. “Žao mi je svakoga tko će otići, ali ne treba to gledati na takav način. Svi smo mi ovdje na određeno vrijeme. Došli smo da odemo”, diplomatski je pokušao odgovoriti Butković.

U svih šest i godina koliko je Butković na funkciji ministra, njegovo ime nikada se nije spominjalo u kontekstu odlaska. “Ha čujte, pokušavam svoj posao obavljati što bolje i tako ću nastaviti i dalje”, zaključuje Oleg Butković.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI