BULJ SE ODAZVAO POZIVU: Zekanoviću će ispuniti želju! ‘Sve vlade prije nas isporučivali su našu najveću kompaniju Inu Mađarima’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Mostovac i gradonačelnik Sinja Miro Bulj odgovorio je na današnje izjave saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića. Zekanović je pozvao Nikolu Grmoju da na saslušanje pred Antikorupcijskim vijećem pozove šefa Mosta Božu Petrova i bivše Mostove ministre.

“Ako Nikola Grmoja i dalje želi na nezakoniti način voditi rad Antikorupcijskog vijeća, ja ga pozivam da na sljedećoj sjednici donese zaključak da se pozove Božo Petrov kao bivši potpredsjednik vlade i da ga se pita za aferu Arbitraža. Ono što svi znaju je da je Hrvatska oštećena za dvije milijarde kuna, s obzirom na to da je na inzistiranje Bože Petrova Hrvatska ušla u arbitražu.

Želim da se na sjednicu pozovu i dva bivša Mostova ministra. To su bivši ministri Panenić i Dobrović, koji su očito uspješno radili na zatvaranju sisačke rafinerije, a upravo je sisačka rafinerija bila predmet prošle sjednice Antikorupcijskog vijeća. Ja bih htio čuti malo one koji su nam tu dežurni dušobrižnici i stalno se prave sveci. Ono što je Božo Petrov jasno komunicirao u medijima, da je imao konzultante. Mene zanima kakvi su to konzultanti”, rekao je danas Zekanović na pressici u saboru.

Uzvratio je odmah mostovac Miro Bulj, rekavši da će Božo Petrov doći na saslušanje pred Antikorupcijskim vijećem jer, kako ističe, oni se nemaju čega bojati.

“Mi smo došli u vladu kada je Ina preko naših konzultanata mađarona isporučena Mađarima”, izjavio je Bulj, dodavši:  “Petrov će doći i svaki od nas će doći, jer sve vlade prije nas isporučivali su našu najveću kompaniju Inu Mađarima”. Upitao je i zbog čega se drugi boje doći, zbog čega se boji Andrej Plenković.“A Božo Petrov će doći”, ponovio je Bulj, dodavši kako se pita zbog čega je Plenkovićeva vlada ostala u arbitraži iza Mosta i što je pravosuđe radilo. Kaže kako je Ina otuđena od hrvatskog naroda, a Mađari su branili nacionalne interese.

“Ni ja ni moji suborci se nismo borili za ovakvu Hrvatsku, zbog toga je Most i nastao i sad je Most kriv zbog ta tri mjeseca”, izjavio je Bulj.

“Vidjet ćemo te Plenkovićeve potrčke koje šalje kao flastere što će biti na Vijeću”, rekao je Bulj, ustvrdivši da je Most branio nacionalne interese. Rekao je i da je pala prva vlada zbog Ine jer je Most htio zaštititi hrvatske interese u Ini. Prozvao je i hrvatsko pravosuđe, upitavši što je radilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI