BULJ PROTIV SKOROG UVOĐENJA EURA: ‘Ne može doći u gori trenutak! Nemamo nikakve učinke tog eura, a sad je ministar Marić počeo i tepati’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

O mogućim promjenama Zakona o referendumu za N1 je govorio MOST-ov zastupnik Miro Bulj. Rekao je da je njegova stranka protiv načina definiranja kojim bi se odredilo o kojim temama se može odlučivati na referendumu.

Osvrnuo se i na skoro uvođenje eura, za što je istaknuo kako “ne može doći u gori trenutak”.

O izmjenama Zakona o referendumu je rekao kako treba “definirati teme, ovo što su napravili oko ustavnog referenduma za koji smo skupili 400 tisuća potpisa, je više nego žalosno”.

“Protivit ćemo se. Možemo mijenjati tako da se olakša način prikupljanja potpisa, a ne da ograničavamo unaprijed i definiramo teme. Znamo da je Ustavni sud pod kontrolom HDZ-a, da su to kumske veze i da je to čisto političko tijelo. To tijelo je besmisleno. Oštro se protivimo tome i pratit ćemo kako će se ponašati ostale političke opcije”, istaknuo je.

Naglasio je kako je HDZ imao veliku podršku ostalih političkih stranaka za mjere protiv pandemije koje su imale golem utjecaj na gospodarstvo.



“Ništa njima ne znači što imamo više birača nego stanovnika, ovo je katastrofalan prijedlog. Ovo je udar na temelj, Ustav RH”, rekao je Bulj.

“Odakle nekom pravo da kaže da nisu ustavne ustavne promjene za koje je MOST prikupio potpise. Ne mogu oni reći što narod misli o Ustavu. Isto je bilo i s definicijom braka. To je izravno miješanje HDZ-a i Ustavnog suda u interesu Andreja Plenkovića koji je preuzeo i pravosudni sustav. To nije novo, to je udar na demokraciju, sramotan čin, protunarodni udar na Ustav”, naglasio je MOST-ov zastupnik.

Govorio je i o proizvodnji hrane te istaknuo kako treba zaštititi proizvodnju hrane, vodu i poljoprivredno dvorište.

“Mi moramo pomoći našim poljoprivrednicima, a ne u ovo najgadnije vrijeme, uvoditi euro. Mi nemamo nikakve učinke tog eura, a sad je ministar Marić počeo i tepati. Njemu je jasno koliko će biti inflacija i što će se događati, ali važnije je poslušati Bruxelles nego interes hrvatskog naroda. Oni su se zaigrali i očito je Plenkoviću mnogo bitnije da će on uvesti euro nego interes naroda. Što će se događati kad se uvede taj euro, nitko ne zna”, zaključio je Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI