BULJ ‘POLUDIO’ NA STOŽER: ‘Više je interventne i policije po Sinju nego u doba Kraljevine Jugoslavije’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Stožeraši su nam ukrali dane Alke i Velike Gospe. Oni se rugaju s nama, nije im ovo ćaćino”, rekao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj za 24sata uoči održavanja 306. Sinjske alke.

Revoltiran je zbog epidemioloških mjera kojima je određeno kako u gledalištu na trkalištu može biti samo 2500 od mogućih 5000 gledatelja. Zahtijevao je da se rad ugostiteljskim objektima produži i iza ponoći, ali njegove apele odbio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Proteklih dana više je bilo interventne i policije po Sinju nego u doba Kraljevine Jugoslavije. Ni tada nije bilo ovoliko žandara kao što ih sada ima u mojoj državi Hrvatskoj. Znate li samo koliko je puta inspekcija dolazila ovih dana provjeravati drže li se svi mjera. Nikad veći pritisak na grad nije bio. A zamislite, na Bačvicama nema korone, kao ni kada se otvarao Pelješki most. Nema je ni kada su izbori. Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa”, kazao je Bulj.

Zabrinut je jer sve više mladih ide navečer preko granice u BiH kako bi uživali u noćnom životu. Smatra kako su mladi na cestama veća opasnost od bolesti.

“Naši ugostitelji, diskoteke i OPG-ovci ne mogu zaraditi za kruh ovih dana. Sve ovo je nerazumno i graniči s diktaturom. Ali mi se ne damo. Pijaca je u subotu navečer bila puna. Pjevalo se po ulicama. Došlo je oko pet tisuća mladih hodočasnika iz splitskog ‘bazena’. Ali ti mladi nisu imali gdje otići na zahod kad su u noći stigli u Sinj. Bio ih je pun park”, kazao je Bulj.



Usprkos epidemiološkim mjerama, Sinj je od jutra pun ljudi, piše 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI