BULJ ODRIJEŠIT PO PITANJU IZGRADNJE PRETOVARNE STANICE ZA OTPAD: ‘Hoće li nam se dogoditi isto kao u Napulju?’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Gradonačelnik Sinja i Mostov županijski vijećnik Miro Bulj u srijedu je govorio o pretovarnoj stanici za otpad u Sinju pri čemu se usprotivio ideji izgradnje te stanice. Napomenuo je kako bi moglo doći do ugroze snabdijevanja vodom zbog poskupljenja električne energije koju koristi Vodovod Cetinske krajine.

“Kao ‘nagradu’ daju nam 4,5 milijuna kuna da mi, odnosno grad Sinj, sagradimo cestu do pretovarne stanice. Mene kao gradonačelnika Sinja ‘daruju’ da budem pretovarna stanica za otpad bez izgrađenog centra za gospodarenje otpadom Lećevica. Neće nas time nagrađivati, to Cetinska krajina neće prihvatiti”, rekao je Bulj.

Prema njegovim riječima, neprihvatljivo je da se iz Vrgorca dovozi otpad u pretovarnu stanicu Sinj, a da još ništa nije napravljeno od centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

Istaknuo je kako je u rebalansu predloženo “opet 85 milijuna kuna za Lećevicu iako se ondje ništa ne radi”.

Spomenuo je kako se Centar Lećevica rješava od 2007. godine, ali osim imenovanja 30-ak dužnosnika i direktora ništa drugo nije učinjeno, a novci su namijenjeni za taj projekt.



“Gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji najgore je u Hrvatskoj i na rubu je kataklizme da se dogodi ono što se događalo u Napulju”, rekao je sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik.

Dodao je kako će se zbog nebrige za gospodarenje otpadom u županiji platiti golemi iznosi penala.

Upozorio je i na poskupljenje električne energije Vodovodu Cetinske krajine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI