Bulj o suradnji HSS-a i HDZ-a: ‘Bit će tezgarenja goreg nego na sinjskoj peškariji’

Ivo Cagalj/PIXSELL

Neka se branitelji ostave na miru i neka se odradi zakon. Branitelji su, bili oni sinovi ustaša ili partizana, na zajedništvu 90-ih bilo sinovi ustaša ili partizana oslobodili ovu državu", kazao je Bulj

Mostovac Miro Bulj u Sinju se osvrnuo na nedavne izjave Milorada Pupovca i Milijana Brkića. Pupovac je najavio podršku HDZ-u dok je Brkić kazao kako o sastavu Vlade neće odlučivati pripadnici nacionalnih manjina.

“Što misli o izjavama Pupovca trebate pitati premijera bez većine koji krši Ustav. Pitajte ga kako će postupiti kad je riječ o onom što je Vlaho Orepić zakonito napravio i hoće li Plenković pristati da se nezakonito ljudi srpske nacionalnosti vrate na popis prebivališta. Ne zanima me što govori Brkić”, kazao je Bulj.

Na pitanje hoće li HSS koalirati s HDZ-om,  Bulj odgovara:

“Bit će tezgarenja. Ako je Plenković doveo do krize ove zemlje te je lagao da ima većinu, onda govorimo o tezgarenju gorem nego na sinjskoj peškariji. Bilo bi najpoštenije vratiti mandate narodu. Osjećam se loše zbog tih tezgara jer imaju katastrofalan odnos prema najvišoj instituciji, pogotovo od briselskog proeuropskog projekta kako što je Andrej Plenković “, kazao je Bulj.

Osvrnuo se i na najavljene isplate zaostataka pripadnicima HVO-a



“Najgore je na taj način koristiti branitelje, bilo s lijeve ili desne strane. Neka se branitelji ostave na miru  i neka se odradi zakon. Branitelji su, bili oni sinovi ustaša ili partizana, na zajedništvu 90-ih bilo sinovi ustaša ili partizana oslobodili ovu državu”, kazao je Bulj, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI