BULJ NEMILICE UDARIO NA VUČIĆA: ‘On je šegrt četničkog vojvode Šešelja, terorizira Hrvate, a ništa bolji nije ni naš veleposlanik’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj komentirao je ‘slučaj poligraf’ koji je digao veliku političku buru a koji se odvio izmeđuč njegovog stranačkog kolege Nikole Grmoje i HDZ-ovog Maria Kapulice.

Kapulica je rekao da je prošao poligraf, da se vidi da nikad nije bio u Slovenskoj 9 te da je Grmoja postao “politički mrtvac”.

“Nema razloga da Grmoja bude politički mrtvac, prije bih rekao da je to stranka koja je osuđena za korupcij. Nisam pratio što su govorili u komunikaciji, no Slovenska 9 je način upraljanja HDZ-a. Ne bih tu ništa puno dodavao. Znam da je Grmoja imao brojne informacije o tome tko je bio u Slovenskoj 9”, kazao je Bulj za N1.

Na izborima održanim prošlu nedjelju u Srbiji predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i prvi na listi koalicije “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani” Tomislav Žigmanov izabran je za novog zastupnika u skupštini Srbije.

Za vrijeme izborne kampanje Žigmanov je doživio brojne napade, a Bulj je nedavno izjavio da je to zato što se Žigmanov fotografirao s njim.



“Žigmanov je u intervjuu jednom listu rekao da ga je hrvatski veleposlanik u Srbiji Hidajet Biščević napao zbog čega se slikao sa mnom na jednom odboru koji je bio za Hrvate iz Srbije prije nekoliko godina gdje sam ja ukazao na težak položaj Hrvata u Srbiji. Oni su zanemareni, terorizirani. Poglavito od Vučića, šegrta četničkog vojvode Šešelja. Nejasno je kako nemamo reciprocitet zastupnika koji je potpisan sporazumom. Hrvati do sada nisu imali predstavnika u Skupštini Srbije. Vidio sam u intervjuu da mu je Biščević zamjerio da je on u biti radio za Most i na rušenju Plenkovića. Izložen je u tim uvjetima u Srbiji na način koji je nezamisliv, a hrvatski veleposlanik maltretira tamo naše ljude umjesto da pomogne. U Hrvatskoj se za jednog Srbina ulaže 37 kuna, a u Srbiji za Hrvata 1 kuna”, rekao je Bulj.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da nije dovoljan jedan zastupnik, da bi Hrvati trebali imati barem tri.

“Nakon intervjua Žigmanova i nakon što je medijski Biščević napao njega i mene, tek je tada Radman pozvao Hrvate u Srbiji da glasaju za Žigmanova. Ja mu čestitam. Mene kao saborskog zastupnika zaista zanima kako živi naša nacionalna manjina koja je terorizirana po svim pitanjima. A znamo da u Hrvatskoj imaju sva prava jednaka kao i Hrvati”, kazao je Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI