BULJ NE ODUSTAJE OD IZJAVA ‘Autobusi su, slikovito rečeno, stariji od Mojsijeve šlape’! Kolegama u Saboru: ‘Skinite mi imunitet!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Suprotno prijedlogu nadležnog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP), zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u ponedjeljak Hrvatski sabor da mu skine imunitet kako bi na sudu mogao odgovoriti na tužbe dvaju privatnih tužitelja zbog kaznenog djela klevete.

“Skinite mi ovaj imunitet i dozvolite da se vodi kazneni postupak protiv mene”, nekoliko je puta ponovio Bulj. Skidanje imuniteta Mostovu zastupniku zatražili su Mate Jujnović iz Makarske, prokurist tvrtke Promet Makarska i tvrtka Promet Sinj zbog izjava o stanju autobusa navedenih tvrtki i optužbi da ugrožavaju sigurnost djece koju prevoze.

Bulj je ustrajao u svojim tvrdnjama i u ponedjeljak navodeći da su “autobusi, slikovito rečeno, stariji od Mojsijeve šlape” i da je vožnja u njima opasna po život. Svaki tjedan izgori jedan autobus, a isključivo je spretnošću vozača izbjegnuto da nisu stradala djeca, rekao je Mostov zastupnik.

Također smatra kako Jujnović radi ogromne štete, ali nije on kriv, “nego institucije koje ne rade svoj posao, ministarstvo, županija Splitsko-dalmatinska koja mu daje koncesije”.

Ne znam čega se boje, možda potpora koje HDZ daje Jujnoviću, izjavio je Nikola Grmoja, dajući potporu stranačkom kolegi Bulju, pa se zapitao zašto je sabornica prazna i zašto u njoj nema ni jednog HDZ-ovog zastupnika.



Predsjednik MIP-a Robert Jankovics prenio je pak prijedlog toga tijela da se Bulju ne skida imunitet, tj. da se uskrati odobrenje za pokretanje kaznenog postupka dok mu traje mandat, jer je uobičajena praksa da MIP ne udovolji zahtjevima privatnih tužitelja za skidanjem imuniteta kako bi mogli tužiti zastupnika, pa tužitelji moraju pričekati kraj mandata na tužbu, a za trajanja imuniteta ne teče zastarni rok.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI